Huffameg, -er engstelig jeg…

Selv om Tante Mossa vanligvis er tøff i trynet, tror jeg også hun er like engstelig, -laaangt inni der. Iallefall en kilometer. Sånn cirka en halvtimes gange kanskje.

Broder Isak har ikke vært seg selv det siste døgnet. Ikke ville han sove, ei heller spise eller drikke. Han bare diltet etter matforeldrene våre hele tiden, og fikk ikke roen. Han virket stresset.

-De lurte på om det kanskje kunne være noe i veien med ham. Dette er ikke Isak sånn som vi kjenner`n. Etterhvert mente de tobeina at han kanskje burde vært en tur til dyredoktormannen. Selv om det var sønda`n…
Mens de diskuterte dette, skrapet mamma Sara på døra, og ville inn. Da fikk vi sjokk nummer to! Stakkars Saramamma hadde fått seg et skikkelig klor på overleppa, og blødde veldig på seg. Det var vanskelig å se hvor dypt såret var, siden hun ikke var noe særlig velvillig til en undersøkelse der og da. Men, hun var hovnet endel opp, så det kunne kanskje vært en idè å fått dyrlegemannen til å kikke på henne også i samme slengen.

Sara med klorekutt

Nå var det altså 2 katter som måtte til veterinærmannen.., på en søndag. Snakker om å «time» uhella sine!

Så da bar det bort til Doktor Dyregodmannen med mamma og bror.

Først var det Isak som  måtte på underssøkelsesbordet. Selv om ikke Broder Isak blødde på seg, var veterinærmannen mest engstelig for ham. Etter en hel haug bedøvelser var Isak borte fra denne verden. Men det måtte «dose hest» til. Undersøkelsen kunne starte.
Det viste seg at han var kommet til dyrlegemannen i grevens tid! Han hadde urinretensjon (hujei, vanskelig ord). Krystaller i urinen hadde ført til at urinblæren var stor og sprengt som en fotball, minst! Broder Isak fikk med andre ord ikke pissa! Huff… Jeg føler me`n.
Vel, dyrlegemannen fikk heldigvis blåst opp vann og kloakksystem, samt lagt inn midlertidig røranlegg på stakkaren. Nå kunne iallefall miget renne fritt på broder`n

Det måtte sannelig ha vært en lettelse! Husker jeg så matpappa en gang på do. Brått begynte han å neie, akkurat som ei høflig lita jente! Etterhvert gikk neiingen over i et solid telemarksnedslag som sto til 19,5 i stil. Det var da jeg forsto at krystaller i urinen ikke var noe særlig hyggelig å stifte bekjentskap med…

Broder Isak må nå gå med urin-dren i et døgn. Det ser nesten ut som han har DET eksosrøret! Stakkaren må også holdes i bur (fengsel) til han skal til dyrlegemannen i morgen igjen. Kjenner jeg broder`n rett, -kommer ikke det til å foregå uten protester! Det blir vel lite søvn på de tobeinte i natt tenker jeg.

Isak i fengsel

Så var det Saramamma da… Kloret hennes var mye mer alvorlig enn først antatt! Etter bedøvelsen kunne man se at kuttet gikk nesten helt igjennom overleppen! Det er også mistanke om at det kanskje er et lite hull igjennom neseveggen også. Veel, Saramamma ble nå barbert barten av på den ene siden, og deretter sydd med 12-15 sting. Både på ut og innsiden.

Sara med sting

Så nå har vi to stykk katt med krave her, -og ingen av dem liker krage…

Sara med krage

Isak med krage

Jeg krysser mine poter, synger mine salmer, og håper ting ornær seg!
Hilsen Mjå.

Ps.
Akkurat nå i publiseringens stund, hører vi et smell fra buret til Isak. Han har brutt seg ut av fengselet! Gitterdøra har flakset veggmellom.
Om jeg ble overrasket over det? -Nei, overhodet ikke. 🙂

*

4 tanker på “

 1. Næmmen, uff da!
  Hva er det de der to har holdt på med? Så godt at dere kom dere til dyrlegen med Isak,
  slikt er absolutt ikke å spøke med!
  Og Sara har vært i slosskamp? Hun som er fiiiin dame skal da ikke gjøre slikt 🙂
  Godt de begge to har det (etter forholdene) bra, og så får de bare overleve med kragene sine.
  God bedring til dem begge to ❤

  • Ja huff altså, og alt på en dag, til og med søndag!:D

   Det som Isak ble diagnostert med kan jo i verste fall føre til døden 😦 Det var krystaller i urinen og disse har nok irritert og ført til en betennelse, samt at han vegret seg for å tisse, ond sirkel med andre ord. Men idag fikk han heldigvis fjernet kateteret, og han ser ut til å være i fin form, litt slapp og slikt, men det er ikke annet å vente. Men døgnet som var ble veldig slitsomt, både for katter og mennesker. Isak måte nemlig holdes i bur pga av kateteret og du kan jo tenke deg hvordan det ble. Vet ikke hvor mange ganger han «sprengte» døra på buret og reiv av seg kraven 😀 Men det går bedre nå selv om det nok sikkert er ubehagelig ennå.

   Sara kom inn i går morges med et «rift» på munnen…Men det visste seg at det var et svært klor som nesten hadde penetrert leppa! Så det ble mange sting og hoven leppe. Nå må vi håpe blodtilførselen er som den skal og at det heler seg snart, vi må jo tro at dette går fint. Begge to går på smertestillende og antibiotika, så dette tror jeg skal bli bra 🙂

   Pusekoser fra Isak, Sara, Mjå og Mossa til Tante Ilmy 🙂

 2. hejsann hoppsann faderullan deg, her har det vært mye energi i lufta når det ble så masse på en gang!!!
  ikke mere enn å si GOD BEDRING!
  mjau mjau og voff voff

  • Heisann, sveisann og takk for god bedring hilsen 🙂
   Her går det veldig bra med oss begge to, alt er vel og nå er vi mye ute og koser oss i sola 🙂

   Pusekoser til dere alle 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s